Geen categorie

Vier 3 oktober bij Blossom by KP!

Het is weer zover: 3 oktober. Het feest der feesten in Leiden. En dit jaar extra speciaal vanwege het 450-jarig jubileum. Speciaal voor Leidens Ontzet kun je bij Blossom by KP heerlijke vegan hutspot eten, maar ook 3 october cupcakes en speciale cocktails en mocktails drinken. Kom je bij ons langs?

Even terug in de tijd. Op 3 oktober 1574, 450 jaar geleden dus, werd Leiden bevrijd van de bezetting van het Spaanse leger. De tachtigjarige oorlog was gaande. De Nederlanden, onder leiding van Willem van Oranje, kwamen in opstand tegen het Spaanse rijk waar Koning Filips II heerste. Het was een langdurig conflict, waarvoor we hier te weinig ruimte hebben om het helemaal te beschrijven. Lang verhaal kort: de Geuzen kwam per vloot aan bij de stad, versloegen de Spanjaarden en brachten haring en wittebrood mee. Er gaat ook een verhaal dat een Leidse jongen, Cornelis Joppensz, op 3 oktober een pot met wortelen, ui, vlees en pastinaak vond in een verlaten Spaans legerkamp. Dat recept kennen we nu als hutspot.

Gezelligheid in Leiden voor 3 oktober

Zo, nu ken je de achtergrond van 3 oktober in een notendop. Op 2 en 3 oktober is het groot feest in Leiden. Van kermis, straattheaterfestival, grote optocht, Taptoe, de uitreiking haring en wittebrood tot de herdenkingsdienst in de Pieterskerk en muziek in het centrum. Voor jong en oud is het supergezellig in de stad.

Blossom by KP heeft unieke hapjes en drankjes voor 3 oktober

Natuurlijk doet ook Blossom by KP mee aan Leidens Ontzet. We hebben heerlijke cupcakes in de kleuren van 3 october: rood en wit. En natuurlijk met de Leidse sleutels erop. Lekker voor overdag voor wat extra energie. Speciaal voor de kleintjes, maar ook voor hun ouders.

We serveren daarnaast magische cocktails en (alcoholvrije) mocktails in de kleuren rood en wit. Heerlijk verfrissend. Onze eigenaresse Dana heeft ze gebrouwen. Het recept is geheim. We kunnen wel zeggen dat ze vrij van kleur- en geurstoffen zijn en gemaakt op basis van plant- en bloemextracten. Dit heb je vast nog nooit gedronken. Kijk eens hoe mooi ze eruit zien:

En bij 3 oktober hoort natuurlijk hutspot. Oorspronkelijk gemaakt met worst of draadjesvlees. Wij hebben bij Blossom by KP een lekkere vegan variant. We gebruiken wel de aardappelen en wortels, maar geen vlees. Daarvoor gebruiken we gekookte pulled jackfruit. Dit lijkt heel erg op draadjesvlees, maar dan diervriendelijk. Deze vegan hutspot maken ze nergens anders in de stad.

Leuk je te zien tijdens 3 oktober. Loop je even bij ons langs tijdens de festiviteiten? We zijn op 1, 2 en 3 oktober open van 09.00 uur tot 22.00 uur. Tot dan en fijn ontzet!


Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *